Ενδιαφέρεται πραγματικά για την περιφέρεια η κα Δούρου, ή μόνο για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης;

 

rena-theopoula-440x330Όλη η προεκλογική παρουσία της κας Δούρου σε ένα μόνο συμπέρασμα οδηγεί: Ότι σκοπός της δεν είναι η ρήξη με τα προβλήματα της Αττικής. Μοναδικός της σκοπός της είναι να ρίξει την κυβέρνηση.

Όλες οι τοποθετήσεις της σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν. Σε μια περιφέρεια όπου το πέρασμα του κου Σγουρού μόνο προβλήματα μας αφήνει, η κα Δούρου δεν έχει προτάσεις και λύσεις. Έχει μόνο ένα καταγγελτικό λόγο για τις δυνάμεις του μνημονίου.

Λες και τα χάλια που κληροδοτεί ο κος Σγουρός οφείλονται στις μνημονιακές επιλογές του.  Μας λέει για παράδειγμα ότι δεν της αρέσει ο τρόπος που μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημοναικοί δήμαρχοι!

Δεν μας εξηγεί όμως τι ακριβώς διαφορετικό θα κάνει η ίδια. Για τον απλούστατο λόγο ότι μοναδικός της στόχος είναι η επίθεση στο μνημόνιο και κατ επέκταση η φθορά της κυβέρνησης. Έτσι όμως δεν λύνονται τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης.

 Κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να αφήσουμε την αυτοδιοίκηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά της προβλήματα. Κάποτε πρέπει να εκλέξουμε δημάρχους και περιφερειάρχες με ατζέντα αυτόδιοικητική και όχι κομματική.

 Ας αρχίσουμε μαυρίζοντας όσους θέλουν να ξεχάσουμε τις κομματικές τους ταυτότητες.

SHARE