Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα δημοσιογραφικά η ΕΡΤ-3 – Δεν είδε το συλλαλητήριο!

 

Χαμός στα social media για το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση – και κυρίως η ΕΡΤ 3 – “αγνόησε” το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μεγάλα ξένα δίκτυα έκαναν εκτενείς αναφορές και η ελληνική τηλεόραση έπαιζε… την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό»!

Δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν τη λες αυτή την απίστευτη στα χρονικά επιλογή και κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ..έτσι ξαφνικά οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ-3 ξέχασαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1 το μεσημέρι της Δευτέρας βασίστηκε σε πλάνα του Βεργίνα TV και όχι της κρατικής ΕΡΤ3 ή κάποιου άλλου τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ.

Θα μπορούσε το κρατικό κανάλι, αν ήθελε να λειτουργήσει σωστά ευρωπαικά και όχι…τριτοκοσμικά, να πάρει πλάνα από το συλλαλητήριο, να μεταδώσει ζωντανά αυτό που γινόταν …έξω από την πόρτα του και αμέσως μετά να έχει οργανώσει ένα πάνελ στο οποίο να γίνει συζήτηση για το θέμα με όλες τις απόψεις. Ας έβαζε και …3-3 παραπάνω από εκείνους που ήταν κατά του συλλαλητηρίου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Mε τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Λεοντή, και τον εντεταλμένο σύμβουλο, υπεύθυνο του τομέα Ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα, επικοινώνησε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και τους εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας για την «ελλιπέστατη κάλυψη» του χθεσινού συλλαλητηρίου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

“Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.

Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

SHARE