Γερμανική Βουλή: 473 -100 για το ελληνικό πρόγραμμα- “ΟΧΙ λεφτά στην Ελλάδα” από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ…

Εγκρίθηκε το ελληνικό πακέτο την Παρασκευή από τη γερμανική Βουλή με 473 υπέρ, και 100 κατά. Ειδικότερα, οι Γερμανοί βουλευτές έδωσαν το «πράσινο φως» στις αποφάσεις του Eurogroup για την συμφωνία μείωσης του ελληνικού χρέους. Από τους 584 βουλευτές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ 473, κατά 100, ενώ 11 βουλευτές δήλωσαν παρών. Τόσο οι σοσιαληδημοκράτες (SPD) όσο και οι Πράσινοι τάχθηκαν υπέρ της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα.

“Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάσπαση της ευρωζώνης”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας. Το γερμανικό κοινοβούλιο συζητά και ψηφίζει σήμερα την επικύρωση της τελευταίας συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα κι η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης του SPD.

 

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- Κακές παρέες  κάνεις Αλέξη…

Ο  επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), όχι μόνο υπεραμύνθηκε του ΟΧΙ, αλλά  δήλωσε ότι προτίθεται να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά των αποφάσεων! Το Die Linke είναι.το «αδερφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη γερμανική πολιτική σκηνή και ο πρόεδρος του συναντήθηκε πρόσφατα  από τον Αλέξη Τσίπρα. Κακές παρέες κάνεις Αλέξη…

SHARE