ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Η ρήξη πήγε …περίπατο – Τώρα βλέπει λύση με τους εταίρους!

tsakalwtos1

 

 

 

 

 

 

 

 

[UPD] Το πρωί είπε πως «εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη». Όπως είπε, «αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι».

Ε, το βράδυ άλλαξε γνώμη!

«Όλες αυτές τις μέρες εργαζόμαστε εντατικά για να βρεθεί αμοιβαία επωφελής και βιώσιμη λύση με τους εταίρους μας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η λύση είναι περισσότερο κοντά από ποτέ» πρόσθεσε.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Έτοιμοι για ρήξη με τους δανειστές εάν απορριφθούν οι μεταρρυθμίσεις!

Το ενδεχόμενο της ρήξης με τους εταίρους εάν δεν υπάρξει συμφωνία, βάζει στο τραπέζι μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει σε ρήξη με τους δανειστές, σε περίπτωση που απορριφθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, μιλώντας στο Star.

«Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γ. Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός.
Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη», δήλωσε στο Star o κ. Τσακαλώτος.

«Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώςοι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους.
Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά.

Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι».

«Εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ’ αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό», συμπλήρωσε.

SHARE