ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Τα 10 βήματα εξόδου από την κρίση – Χωρίς μνημόνιο δεν έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ

vouli venizelosΜε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προυπολογισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Αν εμείς που αγωνιζόμαστε για τη χώρα εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το προχθές, είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι κ. ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το μνημόνιο και χάσει τον λόγο ύπαρξής του.

Ο προϋπολογισμός, είπε ο κ. Βενιζέλος  θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Είναι ένας προϋπολογισμός της επιστροφής σε θετικά πρόσημα, που θα λειτουργήσει ως βάση επανεκκίνησης, είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό» ,καθώς όπως τόνισε, αυτός ο προϋπολογισμός είναι θετικού πλεονάσματος.

Συνεχίζοντας την κριτική στα όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι τώρα που φτάσαμε σε αποτελέσματα χειροπιαστά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να ακυρώσουμε τα επιτεύγματα και να γυρίσουμε όχι στην κατάσταση που ήμασταν το 2010, αλλά στο 2008 και πίσω.

Επιπλέον χαρακτήρισε την  πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως σόφισμα τονίζοντας ότι πλέον έχει χαθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με την αντιπολίτευση αφού «δεν υπάρχει καμμία αίσθηση ευθύνης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν καλομάθει, γιατί κάποιοι άλλοι λαμβάνουν ιστορικά δυσανάλογο πολιτικό κόστος».

Επιπλέον είπε ότι η φιλολογία του Grexit, την οποία απέδωσε σε σπεκουλαδόρους, ξένες κυβερνήσεις και στην αντιπολίτευση, έχει ζημιώσει τη χώρα και διερωτήθηκε:«Πόσο κόστισε σε χρήμα η ανεύθυνη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση;»

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την υποστηρίζει  αναδρομικά, ενώ σε σχόλιο του κ. Τσίπρα για το φόβο του εφιάλτη της Κύπρου ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «θέλετε παλι να σπείρετε τον πανικό».

Σχολιάζοντας το ζήτημα των πλειστηριασμών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε όιτ δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού.

Δέκα βήματα για την έξοδο από την κρίση

  1. Εκταμίευση της επόμενης δόσης
  2. Τερματισμός της εκκρεμότητας και της συζήτησης για ανύπαρκτα θέματα με την τρόικα, όπως οι πλειστηριασμούς και ομαδικές απολύσεις
  3. Συμφωνία για το δημοσιονομικό σχεδιασμό μέχρι το 2016 χωρίς προσθετα μέτρα
  4. Δυναμική προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας
  5. Πρακτική στήριξη της πραγματικής οικονομίας
  6. Προστασία κοινωνικής συνοχής μέσα από την αξιοποιηση κονδυλίων – κανένα νοικοκυριό να μη μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
  7. Μετάβαση από τα έκτακτα φορολογικά μέτρα στο εθνικό φορολογικό σύστημα
  8. Ολοκληρωση αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα, προώθηση τραπεζικής ένωσης
  9. Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους πριν από τις ευρωεκλογές
  10. Ασφαλής επάνοδος στις αγορές
SHARE