ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Σε ταμειακό πανικό η κυβέρνηση – Φλερτάρει με το πιστωτικό γεγονός – Έρχεται “μνημόνιο 3”

veni1Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας ότι φλερτάρει με το πιστωτικό γεγονός, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ταμειακό πανικό της κυβέρνησης την ώρα που οξύνονται οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου.  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα βιώνει επί εβδομάδας το “μαρτύριο του σταγονόμετρου” περιμένοντας τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι ενώ τα αποθεματικά των ταμείων γίνονται “είδος λείας” στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση συγκυριακά και πρόχειρα ορισμένα θέματα.

Πρόσθεσε ότι παρατηρείται κανιβαλισμός χωρίς προοπτική μεταξύ ρέπος και της κάλυψης των εκδόσεων των εντόκων γραμματίων αλλά και σε θέματα με τις κοινοτικές επιδοτήσεις με τους αγρότες. Συμπλήρωσε ότι πλέον προκύπτει η ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχασε μέσα από τα χέρια της 11 δισ. ευρώ τα οποία και πήρε υπό τον έλεγχό του το EFSF.

“Κανείς δεν ασχολείται με την πραγματική οικονομία”, είπε ο κ. Βενιζέλος που σημείωσε ότι υπάρχει απουσία κυβερνητικού λόγου για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την απασχόληση και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της φτώχειας αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση προνοιακά. Μόνο η ανάπτυξη είπε είναι αυτή που λύνει το πρόβλημα της ανεργίας και μειώνει την φτώχεια.

Έκανε λόγο για αντιφατικότητα της κυβέρνησης σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις και ανέφερε ότι “η αγορά έχει καθίσει” και πως σε 50 μέρες χάθηκαν όλα τα πλεονεκτήματα της οικονομίας που επετεύχθησαν χάρη στις θυσίες του λαού.

Χάθηκε επίσης -τόνισε ο κ. Βενιζέλος- το πλεονέκτημα της προοπτικής του θετικού ρυθμού ανάπτυξης που πρέπει να διατηρηθεί για το 2015 αλλά και αυτό ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος που σταθερά “απομοχλεύει τις σχέσεις του με την ΕΚΤ”.

“Το χειρότερο”, είπε ο κ. Βενιζέλος είναι πως μέσα σε 50 μέρες “καταστράφησε το στρατηγικό σχέδιο της χώρας” η οποία και έχει εισέλθει σε συνεχή περιδείνιση “μέσα στον ανεμοστρόβιλο των αντιφάσεων της κυβέρνησης”.

Διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, όσο και αυτό για τις 100 δόσεις και την διάταξη για τους πλειστηριασμούς, διασαφηνίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να τις “ξεψηφίσουμε αν έρθει η κυβέρνηση κάποια στιγμή υπό την πίεση των εταίρων να ξεψηφίσει τις διατάξεις αυτές”.

 

SHARE