ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

OLANT «Θα ακούσουμε αυτό που λέγεται, όμως την οικονομική πολιτική μας δεν θα την καθορίσουμε σε συνάρτηση με τον τάδε ή τον δείνα οίκο αξιολόγησης, την πολιτική μας θα την καθορίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της Γαλλίας», ξεκαθάρισε ο γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη βελγική πρωτεύουσα μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής. Η οικονομική πολιτική της Γαλλίας δεν καθορίζεται από τις κρίσεις των οίκων αξιολόγησης, δήλωσε ο  Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο της απόφασης της Fitch να διατηρήσει το τριπλό Α για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, αλλά με αρνητική προοπτική.

«Η βαθμολόγηση της Γαλλίας την οποία καθημερινά είμαστε σε θέση να επιβεβαιώνουμε στις χρηματαγορές είναι τα επιτόκια», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ, επισημαίνοντας ότι αφότου ανήλθε στην προεδρία «τα επιτόκια δεν σταματούν να πέφτουν».

Το δημόσιο χρέος μας «αποτιμάται καλά από τις αγορές», σε σημείο που «το επιτόκιο δανεισμού μας έχει πέσει κάτω από το 2%, για τα γαλλικά 10ετή ομόλογα, ενώ είναι αρνητικό για τα βραχυπρόθεσμα χρεόγραφά μας», πρόσθεσε.Επισήμανε τέλος ότι αυτό που προέχει είναι η γαλλική οικονομία να παραμείνει αξιόπιστη.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

SHARE