ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αυτά είναι τα 18 μεγάλα projects

Καβο Σιδερο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» οι σημαντικότερες τουριστικές επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά ή έστω στα χαρτιά αλλά έχουν πολλές πιθανότητες να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια είναι οι εξής:

 • Αστέρας Βουλιαγμένης

Φιλοδοξία της κοινοπραξίας ΑGC Equity Partners με τη συμμετοχή τουρκικών και αραβικών κεφαλαίων είναι να μετατραπεί ο Αστέρας στον καλύτερο προορισμό της Μεσογείου.
Σε αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζει επενδύσεις ενός δισ. Ευρώ και σχεδιάζει την κατασκευή 13 με 15 χλιδάτων βιλών οι οποίες θα μπορούσαν να πωληθούν αντί 25 με 30 εκατ. Ευρώ η κάθε μια. Παράλληλα, σχεδιάζει την αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» με στόχο να γίνουν επτάστερα, αλλά και της μαρίνας του συγκροτήματος.

 • Costa Navarino

Ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου σχεδιάζει την επένδυση 100 εκατ. Ευρώ ως το 2016 για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων γκολφ, την κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας 100 κλινών αλλά και την ανέγερση πολυτελών τουριστικών κατοικιών.

 • Κάβο Σίδερο

Πολύ κοντά στο ξεκίνημα της ανάπτυξης επένδυσης 267,7 εκατ. Ευρώ  Loyalward Ltd στο Λασίθι βρίσκεται, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» η «Ιτανός Γαία». Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων 1.936 κλινών, γηπέδου γκολφ και πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών.

 • Αταλάντη

Επένδυση 1 με 1,5 δισ. Ευρώ ετοιμάζεται να υλοποιήσει η εταιρεία Lokros (που αποτελείται από τις Prufrock Investments και Europa Capital) στην Αταλάντη. Το Αttalanti Hills περιλαμβάνει τρία πεντάστερα ξενοδοχεία, 3.300 κατοικίες, 3 γήπεδα γκολφ, βοτανικό κήπο 700 στρεμμάτων, ιππικό και θεματικό πάρκο

 • Ταξιάρχης-Χαλκιδική

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» στον Ταξιάρχη, σε έκταση 12.500 στρεμμάτων προωθείται από την εταιρεία Pravita Estate επένδυση 724,4 εκατ. Ευρώ. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται κατασκευή τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων πέντε αστέρων, τριών γηπέδων γκολφ, παραθεριστικών οικισμών, συνεδριακού κέντρου, κέντρου ευεξίας, αποκατάστασης και θεραπείας καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού.

 • Σιθωνία

Οι επιχειρηματίες Ι. Και Γ. Μεντεκίδης μίσθωσαν από το Δημόσιο 261 στρέμματα στον Αγιο Ιωάννη και σχεδιάζουν την κατασκευή 250 δωματίων και παραθεριστικού χωριού 120 κατοικιών

 • Παλιούρι

Ο Ιββάν Σαββίδης σχεδιάζει να επενδύσει 80 εκατ. Ευρώ για την ανάπτυξη κατοικιών και ξενοδοχειακών υποδομών στον Παλιούρι, σε έκταση 211 στρεμμάτων που απέκτησε από το Δημόσιο αντί 14 εκατ. Ευρώ.

 • Κάνιστρο-Παλιούρι

Η ρωσική εταιρεία Med Sea and Health σχεδιάζει στο Κάνιστρο στο Παλιούρι ξενοδοχειακή μονάδα 640 κλινών με υδροθεραπευτικό ιαματικό κέντρο, μαρίνα φιλοξενείας 90 σκαφών αναψυχής και οικισμό 150 παραθεριστικών κατοικιών σε έκταση 330 στρεμμάτων.

 • Αμμουδαράκι Μήλος

Πάνω από 50 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου 216 κλινών, παραθερικστικών κατοικιών και κέντρου αναζωογόνησης σχεδιάζει να επενδυθούν σε έκταση στο Αμμουδαράκι της Μήλου. Φορέας υλοποίησης είναι η Αxsite Αγοτουριστική ΑΕ αλλά πίσω της βρίσκεται η Taurus των Γερμανών Λόρενζ και Γκούντχερ Ρίμπλινγκ.

 • Βρόσκοπος-Τζια

Η Dolphin Capital σχεδιάζει την επένδυση 60 εκατ. Ευρώ στη θέση Βρόσκοπος στη Τζια για την κατασκευή σύνθετου τουριστικού θερέτρου με ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τουριστικές κατοικίες, καταδυτικό κέντρο, κέντρο θαλασσοθεραπείας και άλλα, συνολικής δυναμικότητας 230 κλινών.

 • Σητεία

Η Dolphin Capital  έχει προγραμματίσει επίσης επένδυση 300 εκατ. Ευρώ  σε έκταση 3.000 στρεμμάτων στη Σητεία.

 • Βοιωτία

Η Dolphin Capital έχει προγραμματίσει επένδυση 150 εκατ. Ευ ω

 • Κρανίδι

Η Dolphin Capital έχει προγραμματίσει επένδυση 450 εκατ. Ευρώ

 • Ιος

Η εταιρεία 105 Ανώνυμη Τουριστική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων σχεδιάζει την υλοποίηση σύνθετης τουριστικής επένδυσης

 • Κέρκυρα

Η αμερικανική NCH Capital σχεδιάζει τη δημιουργία ξενοδοχείου και συμπληρωματικών τουριστικών εγκαταστάσεων σε έκταση που αγόρασε από το Δημόσιο.

 • Μεγανήσι

Η οικογένεια Ρότσιλντ σχεδιάζει την ανέγερση 10 με 14 πολυτελών επαύλεων, 1.000 τ.μ. η κάθε μία, σε έκταση 2.600 στρεμμάτων.  Επίσης, σχέδια για επενδύσεις υπάρχουν και στα γειτονικά νησάκια Αρκούδι και Κυθρός.

 • Οξυά

Ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι σχεδιάζει την κατασκευή παγκόσμιου τουριστικού και πολιτιστικού προορισμού που μπορεί να φθάσει και τα 300 εκατ. Ευρώ.

 • Ιθάκη

Στην Ιθάκη, ο διεθνής όμιλος Portfolio Interrnational Holding Limited σχεδιάζει την ανάπτυξη του Iliad Resort σε 2.500 στρέμματα το οποίο περιλαμβάνει έξι ξενοδοχεία, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα 200 θέσεων, εμπορικές χρήσεις, παραθαλάσσιο οικισμό. Η επένδυση μπορεί να φθάσει το 1 δισ. Ευρώ.

 

Tι είναι τα τα condo Hotels

Σύμφωνα με το νέο νόμο τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γήπεδα γκολφ, συνεδριακά κέντρα, μαρίνες, κέντρα θαλασσοθεραπείας, μονάδες ιαματικού τουρισμού, κέντρα αναζωογόνησης, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και άλλες υποδομές.

 

SHARE