ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ έστειλαν πέντε δήμαρχοι – Ζητούν εφαρμογή του νόμου

Την τήρηση των προβλέψεων του νόμου 2338/1995, με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Σπάτων, για απόδοση τουλάχιστον του 10% των εσόδων από αξιοποίηση του Ελληνικού στους δήμους της Μεσογαίας, ζητούν πέντε δήμαρχοι της περιοχής.

Με εξώδικο που έστειλαν σήμερα στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, οι δήμαρχοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας υποστηρίζουν πως η πρόβλεψη του νόμου δεν έχει ανατραπεί από τις νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών (για τη δημιουργία της Ελληνικόν ΑΕ κ.λπ.) και ζητούν να τους αποδοθούν τα αντίστοιχα έσοδα αξιοποίησης. Στο εξώδικο υπενθυμίζουν πως για το θέμα αυτό έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και αναμένουν την έκδοση απόφασης καθώς το θέμα συζητήθηκε τον Μάρτιο του 2015.

Σύμφωνα με τους πέντε δημάρχους, η απόδοση των αντισταθμιστικών οφελών για τη λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως είχε δεσμευτεί τότε το Ελληνικό Δημόσιο, πρέπει να «ληφθεί υπόψη» κατά «την τελική διαπραγμάτευση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Lamda Developmen».

 

SHARE