ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έργο 490 εκ. δολαρίων σε διαγωνισμό στην Κολομβία

αρχείο λήψης
Μειοδότρια στο διεθνή διαγωνισμό για την Μελέτη και Κατασκευή της Επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων «El Salitre», που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά και χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα αναδείχθηκε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ, θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ αναδείχθηκε μειοδότρια ως Leader της κοινοπραξίας “PTAR Εxpansion del Salitre”, με προσφορά ύψους 490 εκ. δολαρίων.

Στην κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ συμμετέχουν επίσης η εταιρεία Aqualia Infraestructuras, μέλος του Ισπανικού ομίλου FCC καθώς και η Κολομβιανή εταιρεία CASS Constructores.

Πλέον η κοινοπραξία PTAR, αναμένει τον έλεγχο της τεχνικής της προσφοράς σε σχέση με την συμβατότητά της με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού, ώστε να κληθεί για την υπογραφή της σύμβασης.

Η αποκτηθείσα τεχνολογική εξειδίκευση της ΑΚΤΩΡ από την κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση μεγάλης κλίμακας έργων επεξεργασίας λυμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ψυττάλεια, Θεσσαλονίκη, Dubai, Βουκουρέστι, Σμύρνη κ.λπ.), σε συνδυασμό με στοχευόμενες στρατηγικές συμμαχίες που συνάπτει, προκειμένου να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε έργου, της επιτρέπει πλέον να δραστηριοποιείται παγκοσμίως, με επιτυχία, στο υψηλού ανταγωνισμού πεδίο της κατασκευής, λειτουργίας και διαχείρισης περιβαλλοντικών έργων.

SHARE