ΕΕΕΠ: Απειλές και εκφοβισμό από τον Α. Στεργιώτη καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

στεργιωτης

Να τελειώσει άμεσα η εκκρεμότητα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνη Στεργιώτη ζητούν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ανεξάρτητης αρχής.

Όπως καταγγέλλουν, ο κ. Στεργιώτης – η θητεία του οποίου έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς να ανανεωθεί – έχει καταστεί «φόβος και τρόμος» για τους υπαλλήλους, με πολλαπλά περιστατικά σκληρών επιθέσεων κατά στελεχών της ΕΕΕΠ και εκπροσώπων των εργαζομένων.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ καταφέρεται ακόμη και εναντίον των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι τελευταίοι αδυνατούν να εξηγήσουν τη σκοπιμότητα των συχνών επιθέσεων. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κατανοήσουν “τους λόγους για τους οποίους μια αριστερή κυβέρνηση ανέχεται τέτοιες πρακτικές κατά των εργαζομένων σε ανεξάρτητη αρχή”.

Ο ίδιος υποστήριξε στο Euro2Day.gr το οποίο επικοινώνησε μαζί του πως το κείμενο με τις καταγγελίες – που μοιράστηκε στο προσωπικό – είναι “ασυνάρτητο και αναληθές”.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η άδικη, όπως χαρακτηρίζεται από τους εργαζόμενους, απομάκρυνση – με άρση της νόμιμης απόσπασης – του ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΕΕΠ. Σε σχετική ενημέρωση του συλλόγου προς τους εργαζόμενους της ανεξάρτητης αρχής επισημαίνεται πως η απόφαση του κ. Στεργιώτη καταλύει κάθε δημοκρατική έννοια και γυρίζει την ανεξάρτητη αρχή σε άλλες πρακτικές του παρελθόντος. Όπως επισημαίνεται, «η θέση που έλαβε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, αποφασίζοντας μονομερώς να εισηγηθεί την άρση της απόσπασης του στελέχους, χωρίς να του δώσει το δικαίωμα να καταθέσει την άποψή του, όπως οφείλει να κάνει ο πειθαρχικά Διοικητικός Προϊστάμενος, μας αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για την αντικειμενικότητά του».

Οι εργαζόμενοι στην ανεξάρτητη αρχή καταγγέλλουν πως οι απειλές και οι εκφοβισμοί είναι προσφιλής πρακτική του κ. Στεργιώτη και πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, βάλλει κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων, γιατί δεν συντάσσονται με τις απόψεις του».

“Μπορεί να έχει λήξει η θητεία του τελευταίου, αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζει το δικό του μοντέλο διοίκησης” υποστηρίζουν στελέχη της ΕΕΕΠ. Οι ίδοι προσθέτουν πως “επτά διευθυντές της ΕΕΕΠ είδαν την πόρτα της εξόδου και οδηγήθηκαν σε παραίτηση επειδή είχαν διαφορετική άποψη ή δεν ήταν προσκείμενοι στον κ. Στεργιώτη”. Όμως ο παραιτηθείς από την τριμελή επιτροπή ελέγχου του ΟΠΑΠ, δικηγόρος, Δημήτρης Παναγέας, εξακολουθεί να έχει προσωπικό γραφείο στην ΕΕΕΠ και να λαμβάνει αμοιβές χιλιάδων ευρώ για νομικές υπηρεσίες ως εξωτερικός σύμβουλος.

Ο στενός φίλος του κ. Στεργιώτη και για κάποια περίοδο συνεργάτης στο Καζίνο Λουτρακίου Δημήτρης Παναγέας τοποθετήθηκε στην τριμελή επιτροπή της ΕΕΕΠ που ελέγχει τον OΠΑΠ. Διορίστηκε στις 18 Ιουνίου, αλλά στις 2 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε μετά από παρέμβαση πέντε μελών της ανεξάρτητης αρχής. Τότε είχε αποκαλυφθεί πως καλείται να ελέγξει τον ΟΠΑΠ ενώ διεκδικεί αποζημίωση – μαμούθ, ύψους 3.000.000 ευρώ, από τον οργανισμό. Όμως ο κ. Παναγέας παραμένει ακόμα και σήμερα στην ΕΕΕΠ δια της πλαγίας οδού. Ως «εξωτερικός συνεργάτης» αναλαμβάνει διάφορες νομικές υποθέσεις χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στη «Διαύγεια», από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχει αναλάβει εργασίες ύψους 26.343 ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Στεργιώτης του παραχώρησε και γραφείο στο κτίριο της ΕΕΕΠ, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Επιτροπής.

SHARE