Δ. Στρατούλης: Δεν θα θιγούν με τίποτα οι συντάξεις

newego_LARGE_t_1101_54061302

Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν «ψαλίδια» στις συντάξεις, ούτε στις κανονικές, ούτε στις πρόωρες και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων, ούτε νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης την Παρασκευή.

Όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι δεν έχει δοθεί ούτε πρόκειται να δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983.

Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα θιγούν ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η μόνη εντολή που έχει δοθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου, είναι να προετοιμάσουν τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, για να μπει οριστικά φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.

Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο έχει ήδη στείλει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και επίκειται η άμεση κατάθεσή τους στη Βουλή, τα σχέδια νόμου για τη βελτιωμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, για τις αναγκαίες παρατάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων, για την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων, καθώς και για την υγειονομική περίθαλψη των μακροχρονίων ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των υπερήλικων ανασφάλιστων και ομογενών.

SHARE