Δ. Καμμένος: Δεν ψηφίζω «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάννης

Ο Δημήτρης Καμμένος επιφυλάσσεται για το αν θα ψηφίσει τη νέα τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αν και βρέθηκε λύση στο θέμα της διαφωνίας των ΑΝΕΛ μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτει το real.gr.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Η Τουρκική Ενωση Ξάνθης» είναι ένα ευαίσθητο θέμα, εθνικά, πάλι έχω εγείρει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν πάλι επανέλθει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να υλοποιήσει τη διατύπωση, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Εάν έρθει χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάννης, έτσι ώστε οποιοδήποτε σωματείο, μία αστική υπόθεση, να παίρνει την ονομασία, ονοματοδοτείται, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό τουρκικό αλλά οτιδήποτε άλλο μειονοτικό ή οτιδήποτε άλλο, όχι δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτό».

Στο ερώτημα αν ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπρεπε να παραιτηθεί, ο Δημήτρη Καμμένος τόνισε: «Υπάρχουν ευθύνες οργανωτικές και πολιτικές, αλλά το αφεντικό δεν φεύγει κατά τη γνώμη μου πάνω στην αποκορύφωση της κρίσης. Φεύγει αν πρέπει και αν βρεθούν ευθύνες μετά. Νομίζω ότι πολιτικά πρέπει να αναλάβει μία ευθύνη και είπε ότι θα την αναλάβει, αν υπάρχει» και επισήμανε: .

Για τη δήλωση του συναδέλφου του Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι πήγε και έκανε μπάνια στη Βούλα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Είναι άστοχο να το πεις διότι ένας άνθρωπος που είναι ημιμαθής ή αδαής μπορεί να ακούσει κάποιον, ένα πρόσωπο δημόσιο και να μπει μέσα και να αποκτήσει ένα πρόβλημα υγείας».

Πηγή: real.gr

SHARE