ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ! Διώτης: Έκανα αντίγραφο χωρίς αλλοίωση, αλλά κατέστρεψα το παλιό! – Τι του απάντησε ο Γ.Παπακωνσταντίνου-Με 3 κάλπες η ψηφοφορία

KARAGIOZHSΚ

ΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ με όλους όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση με τα στικάκια. Νέα διάσταση στην υπόθεση του USB με τη λίστα Λαγκάρντ δίνει Με το υπόμνημα που κατέθεσε ο συνήγορός του στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης, υποστηρίζει ότι   ποτέ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου  δεν του είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ παραδόθηκε με επίσημο τρόπο από τις γαλλικές αρχές στην Ελλάδα και ότι είναι επίσημο έγγραφο. Παράλληλα, ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ υποστηρίζει πως ανέθεσε σε συνεργάτιδά του δικηγόρο να αντιγράψει το στικάκι που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Όταν εκείνη το έκανε, της ζήτησε να καταστρέψει το ένα απο τα δύο στικάκια, μετά την αντιγραφή, χωρίς όμως, όπως λεει να γνωρίζει ποιό ειναι το παλιό και πιο το καινούργιο! Tρεις κάλπες τελικά αποφασίστηκε στη ψηφοφορία για την προανακριτική- Αλαλούμ με τη διαδικασία.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Εγώ θέλω να ξέρω γιατί με κατηγορούν», ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά το υπόμνημα που κατέθεσε η δικηγόρος του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στους οικονομικούς εισαγγελείς…

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, και μετέφερε την αντίδρασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι  δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» έγινε επί των ημερών του.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε επίσης ότι είχε ενημερώσει τον Ιωάννη Διώτη για το περιεχόμενο της λίστας που του παρέδωσε, ενώ ο κ. Διώτης υποστήριξε στο υπόμνημά του ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Tρεις κάλπες στη ψηφοφορία για την προανακριτική- Αλαλούμ με τη διαδικασία

Έπειτα από αρκετές ώρες συνεδρίασης τα κόμματα εισηγήθηκαν κατά πλειοψηφία να στηθούν τρεις κάλπες στην αυριανή διαδικασία για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Αδιευκρίνιστα, ωστόσο, παραμένουν ακόμη σοβαρά ζητήματα της διαδικασίας, όπως το πώς θα μετρηθούν οι ψήφοι ή αν οι βουλευτές θα ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες ή σε μία.

Ανάλογη ήταν νωρίτερα η τοποθέτηση και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητο να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία και να ακολουθείται μία διαδικασία που θα αίρει -όπως υπογράμμισε- τη μυστικότητα της ψήφου.

Σκληρή ήταν απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για απίστευτο πολιτικό θράσος. Δυστυχώς δεν διδάσκονται τίποτα, είναι αμετανόητοι, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά «τα κτυπήματα που υπέστη η σκευωρία -εμπνευστής της οποίας ήταν ο κ. Τσίπρας- ήταν αλεπάλληλα». Αύριο όμως, διεμήνυσε, λήγει και τυπικά η απόπειρα ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της διαδικασίας η Διάσκεψη των Προέδρων δεν κατέληξε πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες ή θα υπολογιστεί κάθε μία ξεχωριστά, καθώς στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να μην παραπεμφθεί κανένα πρόσωπο σε επιτροπή προκατρκτικής εξέτασης. Για το θέμα αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση το απόγευμα ανάμεσα στα κόμματα.

 ΔΙΩΤΗΣ: ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΤΟ USB ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ…

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο υπόμνημά του ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: “(…)Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο (σ.σ. αναφέρει το όνομά της), η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο”.

Ο κ. Διώτης φέρεται να τονίζει, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το στικάκι και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του «στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Ι.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ

Χθες, έδωσε εξηγήσεις δια υπομνήματος ο δεύτερος κληθείς ως ύποπτος για την υπόθεση, Ιωάννης Καπελέρης. Ο κ. Καπελέρης, που δεν προσήλθε ο ίδιος, εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί από την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ την περίοδο που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε το ηλεκτρονικό αρχείο από τις γαλλικές αρχές υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα και τονίζει ότι οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά. Ο κ. Καπελέρης επαναλαμβάνει, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο τότε υπουργός του παρέδωσε μία εκτυπωμένη σελίδα υπολογιστή η οποία δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και την οποία επέστρεψε στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Φέρεται, επίσης, να επισημαίνει ότι ουδέποτε του εδόθη εντολή για πλήρη έλεγχο ο οποίος, όπως λέει ο κ. Καπελέρης, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας. Υπογραμμίζει δε, ότι αν λάμβανε σχετική εντολή ο ίδιος θα ζητούσε η εντολή αυτή να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με όλο το υλικό.

Τέλος κ. Καπελέρης αναφέρει, επίσης, στο υπόμνημά του ότι δεν υπάρχουν “εξ αντανακλάσεως” ευθύνες και υπογραμμίζει ότι από τις θέσεις που κατείχε ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του και θεωρεί αδιανόητο να του καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους.

 

 

SHARE