Διήμερος Γολγοθάς για την Ελλάδα στο Euro Working Group

det_eurogroupppp-thumb-largeΣήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί συνεδριάζει το Euro Working Group για την Ελλάδα, καθώς ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένεται πριν τις 24 Απριλίου, που είναι προγραμματισμένο το τακτικό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, με τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές να χαρακτηρίζεται από στασιμότητα.

Πάντως οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το μαρτύριο της σταγόνας αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο. Τότε θα κριθούν όλα για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ και τη σχέση της με τους εταίρους – πιστωτές, καθώς και το αν θα χρειαστεί νέο δάνειο.

SHARE