Φήμες για διάγγελμα Τσίπρα – “Όχι” σε δημοψήφισμα

tsipras diaggelmaΔιάγγελμα στον ελληνικό λαό για την πορεία της διαπραγμάτευσης θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλαπλά μηνύματα προς τους δανειστές. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαμηνύσει ότι ήρθε η σειρά των εταίρων να κάνουν βήματα πίσω, ότι η κυβέρνηση εμμένει στις “κόκκινες γραμμές” που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό και ότι απορρίπτει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως διεφάνη και από τη χθεσινή εισήγηση του πρωθυπουργού στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα το απόγευμα στις 18:00.

«Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup κατέγραψε τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις» σημείωσε στη χθεσινή του εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε ότι «η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη. Έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης» και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει «να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Να προστατέψουμε τη λαϊκή οικογένεια που πέντε χρόνια τώρα λεηλατήθηκε από την ατελέσφορη λιτότητα του μνημονίου».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας».

SHARE