Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Το ΔΝΤ εκβιάζει την Ελλάδα, να φύγει! – Να μην υποκύψει ο Τσίπρας ζητούν οι πολίτες

tsipras lagarde1Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην δεχθεί νέα μέτρα στέλνουν οι Έλληνες πολίτες μέσω δημοσκόπησης που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η «Εφημερίδα των Συντακτών». Παράλληλα, η πλειοψηφία εκτιμά ότι το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση και ζητά την αποχώρησή του από το πρόγραμμα. 

Ειδικότερα, στην πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, η οποία διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου, καταγράφεται η σκληρή γραμμή που συνεχίζουν να κρατούν οι Έλληνες απέναντι στο Ταμείο.

Το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα, σύμφωνα με το 78% των ερωτηθέντων. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 65% χαρακτηρίζουν εκβιαστική την στάση του ΔΝΤ.

Το 63% πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του Ταμείου από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.

Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιός έκανε τη υποκλοπή. Μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων.

Τέλος το 77% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.
Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

SHARE