Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις τραπεζικές διοικήσεις προκαλούν προβλήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοκρατικη συμπαραταξη

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε οι τράπεζες να λειτουργήσουν ομαλά και με βάση τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, δήλωσε ο Γιάννης Κουτσούκος, Υπεύθυνος Οικονομικών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στη δήλωσή του:

Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα δοκιμάζεται- πέραν των άλλων- και από την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στις Διοικήσεις των Τραπεζών Εθνική και Πειραιώς.

Είχαμε προβλέψει από το 2015 στην Βουλή τις συνέπειες που θα υπάρξουν με την άτακτη Κυβερνητική υποχώρηση στην τρόικα, που τελικά οδήγησε τις διατάξεις ενός απαράδεκτου Νόμου για την επιλογή των ΔΣ των Τραπεζών.

Ενός Νόμου που μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Δυστυχώς όμως πέραν του Νόμου αυτού, φαίνεται ότι οι επιδιώξεις και οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Τραπεζών δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και καθυστερήσεις.

Τέτοια φαινόμενα εντείνουν τα προβλήματα αναξιοπιστίας στην Οικονομία, εμποδίζουν την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση τις Ελληνικές Τράπεζες.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε ο Τράπεζες να λειτουργήσουν ομαλά και με βάση τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης όπως οι σύγχρονες εξελίξεις απαιτούν.

Δεν μπορεί τα διαλυτικά φαινόμενα να συνεχίζονται την ώρα που η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία στενάζει.

SHARE