ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΝΟ: Πάνε για συνέχιση – Μεγάλο πρόβλημα στις μεταφορές αγροτικών προιόντων από Κρήτη

APERGIA PLOIA upd: Σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, οι οποίοι το μεσημέρι, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Αγ.Διονύσιο.
Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, στις ομιλίες τους δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αίτημά τους, ενώ κάλεσαν για άλλη μία φορά την κυβέρνηση, να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Το πρόβλημα με τη συγκοινωνία στα νησιά και κυρίως με τις μεταφορές αγροτικών προιόντων από την Κρήτη παίρνει σοβαρές διαστάσεις.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 04/02, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Ανάστατοι είναι οι αγρότες- παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης, για τη  νέα 48ωρη απεργία, καθώς η ζημιά που προκύπτει καθημερινά από τη μη μεταφορά των προϊόντων υπερβαίνει, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, το ένα εκατ. ευρώ.

«Οι παραγωγοί μας άντεξαν τις δύο μέρες, όμως από την τρίτη μέρα και μετά η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη. Μεταφέρετε αυτά “πάνω” για μην έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» τόνισαν οι δήμαρχοι , υπογραμμίζοντας ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, δεν αντέχουν κάθε χρόνο να είναι θεατές στο ίδιο έργο.

Τέλος, επείγουσα επιστολή προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με κοινοποίηση στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, απέστειλε το πρωί ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κάνοντας έκκληση στη διοίκηση της ΠΝΟ να δείξει διαλλακτικότητα στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της μεταφοράς των κρητικών αγροτικών προϊόντων, στο ενδεχόμενο συνέχισης της 48ωρης απεργίας των ναυτικών.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ζήτησε εκ νέου την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, που θίγουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα οποία έχουν κατακτηθεί εδώ και καιρό.

Ακόμη, ανέφεραν ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο θα οδηγηθούν στην ανεργία περισσότεροι Έλληνες ναυτικοί, ενώ τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση. Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει πάλι την Κυριακή, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

SHARE