ΔΝΤ: Δεν χρειάζονται φέτος νέα μέτρα, προσοχή όταν λήξει το πρόγραμμα

Το ΔΝΤ δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος στην Ελλάδα, λόγω της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων και της ταχύτητας με την οποία εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Jeffrey Franks, διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όμως «χρειάζονται μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία και δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά τη λήξη του προγράμματος».

Ο αξιωματούχος του Ταμείου μίλησε στο Reuters και χαρακτήρισε βελτιωμένη την εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα, συστήνοντας όμως προσοχή.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, o Franks εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τη μετά-μνημόνιο εποχή στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχει αίσθηση εφησυχασμού πως ακόμα κι αν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί φέτος (σσ. 2018) όλα θα είναι καλά για πάντα».
Ωστόσο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων της και την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων που σημείωσε πρόσφατα, ενώ πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ δεν θεώρησε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα μέτρα λιτότητας φέτος (2018).
Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο Franks δήλωσε ότι ακόμα χρειάζονται μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία.

 d
SHARE