ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Από +1,2% μπροστά η ΝΔ, έως +4% ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά που δίνουν VPRC και e-voice


dimoskopisiΜάλλον…θολώνουν αντί να ξεκαθαρίζουν το εκλογικό τοπίο οι δημοσκοπήσεις, καθώς σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας  δύο αντικρουόμενες έρευνες όσον αφορά την πρωτιά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου. 

Σε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 4 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η Νέα Δημοκρατία 24% και ακολουθούν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με το 8%, ΚΚΕ με 7%, Ελιά και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και ΔΗΜΑΡ με 3%.

Προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας 16,7% έναντι 13,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Στα ύψη βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς το 23,9% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα τι θα κάνει μπροστά στην κάλπη, ενώ το 8,1% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει και ποσοστό 6,7% δεν απαντά στην ερώτηση.

 Προβάδισμα 1,2 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, εν όψει των ευρωεκλογών, νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας “e-voice” για το “paraskhnio.gr”.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,2%. Ακολουθούν η Ελιά με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το ΚΚΕ 6,1%, το Ποτάμι με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3,3% και η ΔΗΜΑΡ με 1,4%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18,2%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 6,5%, ενώ άκυρο-λευκό επιλέγουν 2,2%.

Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα, στην προηγούμενη μέτρηση της e-Voice για την εφημερίδα «Παρασκήνιο» του Σαββάτου 10 Μαΐου, «η ΝΔ προηγείτο κατά 1,4% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% έναντι 21,1%), η Ελιά είχε υψηλότερο ποσοστό (7%), αλλά ήταν πίσω από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (7,7%). Σταθερό, ήταν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,4%, το ΚΚΕ ανέβηκε κατά 0,1% από την προηγούμενη μέτρηση (6%), ενώ οι ΑΝΕΛ έπεσαν πιο κάτω και από το ισχνό 3,6% της προηγούμενης εβδομάδας».

SHARE