31/12: ΘΑ ΚΑΕΙ ΣΤΟ “31” Ο ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΡΟΣ ; ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

TRAPOULA 1 Για ενδείξεις ενοχής θα κάνει λόγο η πρόταση για σύσταση προανακριτικής  επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ που θα κατατεθεί από κοινού από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η πρόταση κατατίθεται τη Δευτέρα, έπειτα από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων ότι η λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε και αφαιρέθηκαν από την αρχική τα ονόματα συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι προτάσεις για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (προανάκριση) στη Βουλή χρειάζονται την υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών, είναι δε πολύ πιθανόν να κατατεθούν δύο: Η μία από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και η δεύτερη πιθανότατα από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες «όλων των εμπλεκομένων» και όχι μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι προτάσεις για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σηζητώνται σε μία συνεδρίαση της Βουλής, εντός δεκαπενθημέρου από την κατάθεσή τους. Ακολουθεί ξεχωριστή μυστική ψηφοφορία. Για την έγκριση της πρότασης απαιτούνται 151 ψήφοι.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει αμέσως μετά το εκάστοτε αδίκημα.
 Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες  εκτιμήσεις  νομικών, δεν τίθεται θέμα παραγραφής λόγω της «Βουλής της μίας ημέρας» που μεσολάβησε των αμέσως προηγούμενων εκλογών.
SHARE