ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΛΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 450.000!

Μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος χωρίς το τέλος ακινήτων μπορούν να πληρώνουν πλέον οι καταναλωτές, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών  έκρινε παράνομη την είσπραξη του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τελευταία ενημέρωση: 18:30

Βάσει της  δικαστικής απόφασης, το τέλος ακινήτων πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διαφορετικά οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα προσφυγής. Όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο πληρεξούσιος δικηγόρος Ενώσεων Καταναλωτών, Γ.Μυτατούλης, το δικαστήριο υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι. Αντίθετα, απειλεί τους νόμιμους εκπροσώπους της ΔΕΗ με χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης ξεχωριστά ανά καταναλωτή.
Οι καταναλωτές, επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν εκείνοι αποζημίωση από τη ΔΕΗ εάν εξακολουθήσει η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Εντός της ημέρας,  αναμένεται να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ και ταυτόχρονα να αποκτήσει ισχύ η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, η οποία και μπλοκάρει την αποστολή νέων έντυπων λογαριασμών από τη ΔΕΗ που περιέχουν το τέλος ακινήτων.Χθες το βράδι, στην  εκπομπή ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας  την απόφαση του πρωτοδικείου επί του φόρου ακινήτων  δήλωσε ότι “θα εξαντλήσουμε όλα τα στάδια, θα δούμε τι νομικά εργαλεία έχουμε”.

Αποδεκτή από τα καταστήματα η πληρωμή λογαριασμών χωρίς την καταβολή του «χαρατσιού»

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε σήμερα τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδια στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Πρόσθεταν ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα καθώς (όπως υποστήριζαν) ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.

Υπενθυμίζεται πως ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαϊου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους. Αντίθετα το ίδιο το τέλος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 450.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΤΩΡΑ, ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

«Περίπου 450.000 δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ και το χρέος έχει περάσει στην εφορία», είπε μιλώντας στη ΝΕΤ fm ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. «Σε 300.000 από αυτούς έχουν ήδη σταλθεί ειδοποιητήρια» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης- ενώ για τους υπόλοιπους είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιβεβαίωσης της οφειλής τους.

SHARE