ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΕΒ: «Η ανάκαμψη το 2014 δεν είναι ουτοπία»

daskalopoulos«Η προσδοκία που καλλιεργείται για ανάκαμψη το 2014 δεν είναι ουτοπική. Αλλά θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, συνέπεια και επιμονή για υλοποιηθεί. Να μην λιποψυχήσουμε μπροστά στο μέγεθος των αναγκαίων αλλαγών», είπε ο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην ετήσια Γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε για δύο επιλογές. Η μία είναι να αξιοποιήσουμε το θετικότερο κλίμα και τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί μετά από την ανηφόρα των τελευταίων τεσσάρων ετών, ώστε να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη μέσα στο 2014 και η άλλη να αδρανήσουμε για άλλη μια φορά αφήνοντας να πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες.

«Ο πρώτος δρόμος είναι ο ανηφορικός. Ο δεύτερος οδηγεί στον γκρεμό», επισήμανε, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καθυστερήσεις και υπονομεύσεις.

«Από εμάς και μόνο εξαρτάται, πλέον, αν θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο εκσυγχρονισμός του τόπου, με στόχο να ξαναφέρουμε δουλειές και προκοπή, ή αν θ’ αφεθούμε να διολισθήσουμε πολύ πίσω, σε μια Ελλάδα φτωχή και μόνη», σημείωσε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος υπενθύμισε ότι από τα μέσα της φετινής χρονιάς η χρηματοδότηση των πρωτογενών ελλειμμάτων της χώρας παύει και πως ό,τι κεφάλαια είναι να έρθουν μετά τον Ιούνιο, θα πάνε υποχρεωτικά στην εξυπηρέτηση των δανείων μας.
Με άλλα λόγια, πρόσθεσε, «η εσωτερική δημοσιονομική διαχείριση περνά αποκλειστικά στα χέρια μας, χωρίς δυνατότητα εξωτερικού δανεισμού». Γι’ αυτό, όπως είπε, «ή θα τα καταφέρουμε, ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κοινωνική και πολιτική αναταραχή απρόβλεπτων διαστάσεων και συνεπειών».

SHARE