Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ: Η επαναφορά του κατώτατου μισθού δεν θα αφορά όλους τους εργαζόμενους


stathakis syrizaΗ επαναφορά του κατώτατου μισθού όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων δήλωσε στον Βήμα FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Σταθάκης.


«Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο (…) Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων» παραδέχτηκε. 

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σταθάκης διεμήνυσε πως “θα επαναπροσληφθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα”

Ο υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με μια κυβέρνηση της Αριστεράς «θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις και θα διορθώσουμε τα πράγματα στην οικονομία» αλλά «για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο». 

Για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου δήλωσε ότι θέμα εσωτερικού δανεισμού δεν υπάρχει: «ο Μανώλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ντρέπομαι που η Ν.Δ πέφτει τόσο χαμηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θέμα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

SHARE