Γ. Δραγασάκης: Κίνηση τακτικισμού η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική

dragas1«Το 2015 ήταν μια μάχη σε ένα πόλεμο που δεν έχει τελειώσει. Ήταν ένας πόλεμος με επίδικο τη δημοκρατία στο επίπεδο της Ευρώπης για την επίτευξη μας συμφωνίας που θα ενσωμάτωνε τη βούληση του ελληνικού λαού με τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία», ανέφερε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συζήτηση για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «ο πόλεμος αυτός έγινε με ασύμμετρα μέσα από ένα ξεκάθαρο εκβιασμό με όπλο την οικονομική ασφυξία» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι και δικές της δυνάμεις συμμετείχαν στον ασύμμετρο αυτό πόλεμο στοιχηματίζοντας στην “αριστερή παρένθεση”.

«Ποιος ευθύνεται για την οικονομική ασφυξία;», διερωτήθηκε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε αρχές Φεβρουαρίου του 2015; Προσπαθείτε να γίνετε κατήγοροι αλλά είστε κατηγορούμενοι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι η οικονομική “ασφυξία” του Φλεβάρη του 2015 δεν “έτυχε”, αλλά ήταν προϊόν σχεδίου.

«Το ομολόγησε άλλωστε λίγο καιρό πριν ο κ. Σαμαράς», ανέφερε και υπογράμμισε «ότι δεν επένδυσε στην κατάρρευση της χώρας όλη η τότε κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, αλλά μέρος της».

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «το δήθεν success story Σαμαρά το 2014 στήθηκε με δανεικά, “στεγνά” ταμεία και προετοιμασία οικονομικής ασφυξίας για την κυβέρνηση» και πως το 2015 η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση μ’ ένα κράτος “αθωράκιστο” αλλά κι εν μέρει “διαβρωμένο”.

«Η ΝΔ είναι σε κρίση ταυτότητας. “Αντιλαικίζει” λαϊκίζοντας, καμώνεται τη φιλελεύθερη ούσα συντηρητική. Μιλά για το αύριο με όρους του χθες», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

«Εμείς σχεδιάζουμε ήδη το μέλλον, προετοιμαζόμενοι για τις μάχες που μας περιμένουν. Αφήνουμε τη ΝΔ πίσω στο “χθες”» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δραγασάκης και ζήτησε από τη Βουλή να καταψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

 

SHARE