Γ.Γ. ΥΠΕΣ: Η κοινωνία θα επιβραβεύσει αυτόν που πέτυχε την ανατροπή σε δύσκολες συνθήκες

«Η κοινωνία θα επιβραβεύσει αυτόν ο οποίος πέτυχε σε δύσκολες συνθήκες να φέρει την ανατροπή. Είναι σαν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Άμα ξεκινάς ως αουτσάιντερ και πετύχεις την έκπληξη, τότε δικαιώνεσαι πολύ περισσότερο».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς σχετικά με τα στοιχεία πάνω στα οποία θα κριθεί η κυβέρνηση.

«Η κοινωνία βλέπει και μία προσπάθεια με ένα αριστερό κοινωνικό πρόσημο στις δύσκολες συνθήκες και στη δύσκολη πραγματικότητα. Κι αυτό θα κριθεί μετά από δύο χρόνια. Το 2018 θα είναι μία καθοριστική χρονιά για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων τα οποία έχει η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία» σημείωσε ο κ. Πουλάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη «να πατήσουμε στα πόδια μας».

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει στόχο την εξάντληση της τετραετίας «όχι γιατί θέλει, όπως λέει ίσως η αντιπολίτευση, να μείνει στην εξουσία όσο μπορεί περισσότερο, αλλά γιατί έχει έναν πολιτικό και προγραμματικό λόγο, ο οποίος στηρίζεται στο να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος. Κυρίως όμως, να διαμορφώσουμε συνθήκες ασφαλούς και οριστικής εξόδου από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE