Γκι Φερχόφστατ: Εν κρυπτώ οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

ferhofstantΝα κληθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ζήτησε σήμερα στο ΕΚ ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος καυτηρίασε την έλλειψη διαφάνειας στις συζητήσεις.

«Ηλθε η στιγμή να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα» τόνισε ο Γκι Φερχόφστατ με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο ΕΚ στο Στρασβούργο.

« Έχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ζητά από τους βασικούς πρωταγωνιστές να έλθουν στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση. Εννοώ τους κκ Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και Ντράγκι», πρόσθεσε.

Ο κ. Φερχόφστατ εξέφρασε την άποψη ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΚ.

«Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε όλοι οι πρωταγωνιστές να έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα τεκταινόμενα», κατέληξε ο πρόεδρος της Συμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.

 

SHARE