Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς πρόοδο η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ στη Ρίγα

news2Φιλική και εποικοδομητική η συζήτηση, αλλά δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση στα σημεία των διαφορών κατά την τριμερή στη Ρίγα, σύμφωνα με την FAZ. Bild: Έκτακτη συνάντηση κορυφής για Grexit;

H συνάντηση διήρκησε πέραν των δύο ωρών και επικεντρώθηκε στην εύρεση κοινού παρονομαστή που θα μπορούσε να δώσει μια τελευταία ώθηση στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς υπό την πραγματική απειλή της χρεοκοπίας. Για το περιεχόμενο των συνομιλιών συμφωνήθηκε εμπιστευτικότητα, όπως έχει γίνει και στις προηγούμενες συναντήσεις σε υψηλότατο επίπεδο.

Δεν φαίνεται να υπήρξε σύγκλιση στη Ρίγα

Έτσι όσα έγιναν γνωστά για το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το εάν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται κοντά σε λύση. Τόσο από γερμανικής, όσο και από γαλλικής πλευράς το κλίμα περιγράφηκε ως φιλικό και εποικοδομητικό. «Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη βούληση να καταλήξει σε συμφωνία η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», τονίστηκε από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου. Γερμανίδα εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι καταγράφηκε ομοφωνία στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο των τριών θεσμών και συμφωνήθηκε η στενή επικοινωνία και των τριών για το επόμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνάντηση η καγκελάριος βγαίνοντας από το χώρο της συνάντησης καληνύχτισε ξερά του δημοσιογράφους που περίμεναν για δηλώσεις, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός την ακολούθησε σε απόσταση πολλών μέτρων, όπως γράφει η Handelsblatt. Κατά την Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση σε σημεία στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, «με τον χρόνο να τελειώνει».

Πηγή: Deutsche Welle

 

SHARE