ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Τι θα πω απόψε στον Αλέξη Τσίπρα

Juncker1

Την πρόθεσή του να επαναλάβει απόψε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αυτά που του έχει ήδη πει τις δύο προηγούμενες φορές, σχετικά με την αναγκαιότητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων,  εξήγησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κλ.Γιούνκερ, σε πρωϊνή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1. 

“Αγαπάω πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες και κυρίως αυτούς που υποφέρουν από τις συνέπειες των προγραμμάτων προσαρμογής. Επομένως, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να συμβάλουμε, ώστε να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται”, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια ξεκίνησε πολλές μεταρρυθμίσεις, πέτυχε πολλές δημοσιονομικές οικονομίες, πέτυχε ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Δεν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν έκανε πολλές προσπάθειες. Δεν είναι σωστό να λέγεται ότι οι Έλληνες είναι λαός τεμπέληδων…

” Δεν πιστεύω ότι ένας νέος σεισμός διαφαίνεται στον ορίζοντα, γιατί έχουμε πάρει ήδη μέτρα που θα μας επιτρέψουν να αντιδράσουμε καλύτερα σε περίπτωση κρίσης. Εάν υπάρξει κρίση…”, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε ερώτηση σχετικά με την αποψινή επταμερή σύσκεψη για την Ελλάδα, τόνισε ότι σκοπεύει να πει στον Α. Τσίπρα τα εξής:

” Θα του επαναλάβω αυτά που του έχω πει τις δύο φορές που συναντηθήκαμε. Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, θα πρέπει να λειτουργήσει, έτσι ώστε οι δεσμεύσεις που έχει πάρει σε επίπεδο Eurogroup το 2012, και πρόσφατα, να υλοποιηθούν”.

 

SHARE