Β. Λεβέντης: Οδηγείτε τη χώρα σε Grexit – Οικουμενική η μόνη λύση

 

leventisΤην πρότασή του για κυβέρνηση μήνες μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενική στήριξη επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στο Grexit.

«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα» τόνισε ο κ. Λεβέντης. «Στο τέλος θα αποδειχθεί, ότι η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι αυτό που ζητάω εδώ και μήνες, μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενικού χαρακτήρα».

Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι «τα πράγμα τα πηγαίνουν προς την ιδιωτική ασφάλιση» και «το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κάνει απλή διαχείριση».

Το μείζον για το ασφαλιστικό, είπε ο κ. Λεβέντης, είναι η εξεύρεση πόρων με επενδύσεις και ανάπτυξη.

«Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των εύπορων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Β. Λεβέντης πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που έχουν πάνω από 3.000 ευρώ εισόδημα το μήνα, των βουλευτών και οι πολλές συντάξεις που «βγήκαν μέσα από χαριστικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΚ φάνηκε επιφυλακτικός ως προς τα μέτρα που ψηφίζει απόψε η Βουλή, καθώς
«δεν περιέχει την “κάβα” ούτε έχετε τη σύμφωνη γνώμη των τεχνικών κλιμακίων». «Λέτε ότι έχει συμφωνήσει ο Γιούνκερ, όμως άλλη μία φορά του βάλατε λόγια στο στόμα και σας διέψευσε» πρόσθεσε.

«Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που ό,τι κάνει το κάνει με κέφι, γιατί το πιστεύει. Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, συμπληρώνοντας ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει πια «κόπωση» για την Ελλάδα.

SHARE