Β.ΚΟΡΕΑ – ΠΥΡΗΝΙΚΑ: Σε πυρηνική ετοιμότητα δηλώνει ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν

kimΑνεβάζει περαιτέρω τους τόνους η Βόρειος Κορέα ανακοινώνοντας ότι θέτει ξανά σε λειτουργία όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της ακόμη και εκείνες που βρίσκονταν σε νάρκη.

Τα πυρηνικά όπλα λειτουργούν ως μέσα αποτροπής εν δυνάμει εισβολέων και ως θεμέλιο για την ευημερία της χώρας, δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, σε ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών.

Σύμφωνα με το επίσημο κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας δήλωσε πως τίθεται ξανά σε λειτουργία και ο πυρηνικός αντιδραστήρας της Γιονγκμπιόν των 5 MW που είχε κλείσει το 2007.

Το πρακτορείο δήλωσε μάλιστα πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απόφαση για την επαναλειτουργία όλων των πυρηνικών εγκαταστάσεων συμβαδίζει με τη βούληση της Πιονγκγιάνγκ να «ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα», ενώ ήταν απαραίτητη για να λυθούν «σοβαρά» προβλήματα ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας.

 

SHARE