Βραβείο Πούλιτζερ σε τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ του Reuters – Συγχαρητήρια Τσίπρα

bexrakis

Τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ τιμήθηκαν με την ύψιστη τιμή του βραβείου Πούλιτζερ που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση, παγκοσμίως στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης και τιμήθηκαν για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης .

Το βραβείο Breaking News για το φωτογραφικό σκέλος απονεμήθηκε από κοινού στην ομάδα του Reuters και στην ομάδα των New York Times.

Συγχαρητήρια από τον Α. Τσίπρα

Συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού για την απονομή του Βραβείου Pulitzer στους κ.κ. Μπεχράκη, Κωνσταντινίδη και Αβραμίδη

Η απονομή του Βραβείου Pulitzer σε τρεις Έλληνες φωτογράφους αποτελεί μέγιστη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς τους, η οποία θα αποτελεί κόσμημα και παράδειγμα για την ελληνική δημοσιογραφία και φωτογραφία.

Με την αδιάλειπτη μα και ευαίσθητη αφήγηση του προσφυγικού δράματος μέσα από τους φακούς τους, οι τρεις βραβευμένοι Έλληνες φωτογράφοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την εξελισσόμενη στο Αιγαίο προσφυγική κρίση, αλλά και στην αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών για την ανακούφιση των προσφύγων.

Για τη συμβολή τους αυτή και για την επιτυχία τους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ θερμά.

 

SHARE