Βερόπουλος: Απόλυτη ασφάλεια στα κρέατα για τον καταναλωτή

assets_LARGE_t_420_54145652_type12128

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος είναι η πρώτη ελληνική αλυσίδα η οποία από το 2003 έχει εφαρμόσει το πλέον σύγχρονο σύστημα ιχνηλασιμότητας για όλα τα κόκκινα κρέατα που διατίθενται μέσω των 219 καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Η ιχνηλασιμότητα εξασφαλίζει την πλήρη παρακολούθηση της ζωής του ζώου από τη γέννηση του μέχρι τη στιγμή που θα φθάσει στο πιάτο του καταναλωτή. Ειδικό ταμπελάκι πιστοποίησης αναγράφει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο καταναλωτής για να ξέρει τι ακριβώς καταναλώνει: Τόπο γέννησης και εκτροφής, τόπο και ημερομηνία σφαγής, τόπο τεμαχισμού, ημερομηνία συσκευασίας και λήξεως, κωδικό ζώου. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας της αλυσίδας να έχει πλήρη εικόνα για όλα τα κρέατα που διακινεί και στον καταναλωτή να γνωρίζει τι καταναλώνει.

Ο Βερόπουλος είναι η μόνη Ελληνική αλυσίδα που επεξεργάζεται η ίδια στα πρότυπα συσκευαστήρια κρέατος του ομίλου όλα τα κρέατα Ελληνικής καταγωγής και τα συσκευασμένα πουλερικά ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτει. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη της επεξεργασίας και συσκευασίας του βόειου και χοιρινού κρέατος, των αμνοεριφίων και των πουλερικών. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ανταποκρίνονται πλήρως σε όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ ελέγχονται και από το σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP. Μέσω του συσκευαστηρίου διακινούνται περίπου 1.000 τόνοι κρέατος μηνιαίως. Σημειώνεται ότι τα (μη συσκευασμένα)κρέατα που διατίθενται από τα κρεοπωλεία των καταστημάτων συσκευάζονται και ταξιδεύουν σε συσκευασίες κενού αέρος για να είναι απόλυτα ασφαλή.

Έτσι ο Έλληνας καταναλωτής που ψωνίζει από το Βερόπουλο γνωρίζει με σιγουριά τι ακριβώς κρέας καταναλώνει. Παράλληλα βέβαια, έχει  την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί τις μοναδικές επιθετικές προσφορές της αλυσίδας, που συνδυαστικά μπορούν να εξασφαλίσουν όφελος μέχρι και 34%.

SHARE