Βασιλάκης (Aegean): Ζωτικής σημασίας η συγχώνευση με την Olympic Air

Ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Aegean Airlines είναι η συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Olympic Air, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

«Πρόκειται για μια κίνηδη απαραίτητη ώστε να υπάρχει βιώσιμος αερομεταφορέας στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Βασιλάκης, προειδοποιώντας ότι η βιωσιμότητα των δύο εταιρειών βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στην πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean, συμφώνησαν η αεροπορική εταιρεία και η Marfin Investment Group. Υπενθυμίζεται ότι το deal αυτό ναυάγησε πριν από δύο χρόνια, αλλά τότε είχε προσκρούσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean. Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου με γνώμονα την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των επιβατών τόσο εντος της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιορισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της.

Το τίμημα του 100% της Olympic Air έχει οριστεί σε 72 εκ ευρώ με τμηματική καταβολή μετρητών από την Aegean προς την ΜIG. Η συναλλαγή δεν διαφοροποιεί την σημερινή μετοχική βάση της Aegean.

SHARE