ΒΟΥΛΗ- ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία – Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας

vouli1(upd)Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για να εγκρίνει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε προς την πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 7 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά. Επισήμως η καθυστέρηση οφείλεται στη μεγάλη λίστα ομιλητών, ωστόσο, εκτιμάται ότι η Βουλή θα περιμένει το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει πίσω το δημοψήφισμα, αν υπάρξει νέα βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον Ευ. Βενιζέλο

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε προς την πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ν. Βούτσης: Ζητάμε καταψήφιση της πρότασης των θεσμών

«Απολύτως επιτακτική και χρήσιμη» χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, που άνοιξε την αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής εξηγώντας τους λόγους της απόφασης αυτής.

Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα είναι αναγκαία ως επιλογή σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

«Καλούμε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από την άποψη τους για την ουσία των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας ,να συνομολογήσουν την απόλυτη χρησιμότητα στη προσφυγή της συνταγματικής τάξης για ένα θέμα απόλυτης προτεραιότητας», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

«Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης και του τελεσιγράφου που την συνόδεψε», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών κάνοντας λόγο για ίντριγκες και αγοραίες αντιλήψεις των δανειστών και καλώντας όλα τα κόμματα να την στηρίξουν.

SHARE