Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ

ImageHandler.ashx

“ΒΟΜΒΕΣ” ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ – ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ – Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Γιάννη Μανιάτη στον νέο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζανη.

Το πρώτο που θα κάνει το υπουργείο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η ακύρωση της διάσπασης και της πώλησης της ΔΕΗ, θα συνεχίσει με δημόσιο χαρακτήρα και θα αναβαθμιστεί. Επίσης, τόνισε ότι για τα ΕΛΠΕ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ θα ακυρωθεί η πώληση και θα επανέλθει στο δημόσιο.

Σχολίασε μάλιστα την ανακοίνωση για τη Ρωσία και τα περί κυρώσεων και υπεραμύνθηκε της ανακοίνωσης της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι “δεν θέλουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να το γνωρίζουμε”.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε με έμφαση ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι κρίση χρέους άλλα το χρέος αξιοποιείται από τις δυνάμεις της Ευρώπης για να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα. Η κρίση είναι παραγωγική βάση και σε δομές, πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ότι τέλος τα μνημόνια σε αυτή τη χώρα, με αυτή την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι θα ακυρωθούν οι νόμοι που δεσμεύονται από την τρόικα, σταδιακά.

Τι είπε ο Γ. Μανιάτης

Ο κ. Μανιάτης κατά την τελετή ευχήθηκε στον κύριο Λαφαζάνη καλή επιτυχία, υπογράμμισε ότι είναι ένα χαρτοφυλάκιο με πολλαπλά αντικείμενα. Υπογράμμισε οτι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και οτι ελπίζει να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο του. Αναφέρθηκε δε και στα κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατοίκων, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο φυσικό αέριο και τις επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και μάλιστα αυτό να είναι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το νέο υπερ-υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης, εξέφρασε με δηλώσεις του στο MEGA, ο νέος υπουργός Π. Λαφαζάνης.

“Προχωράμε άμεσα στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου δημόσιας ΔΕΗ, το ρεύμα και το φυσικό αέριο είναι πολύ ακριβά και δεν βοηθούν τους πολίτες και τη χώρα, θα προχωρήσουμε άμεσα στην εφαρμογή της προεκλογικής μας δέσμευσης για το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε τηλεφωνικές δηλώσεις που έκανε ο νέος υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει με τέτοιες ενέργειες η κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημείωσε: “Ποια αξιολόγηση; Εμείς θα αξιολογούμαστε καθημερινά από τον ελληνικό λαό”.

Το Bank Wars είχε ήδη από χθες γράψει για τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας (διαβάστε εδώ).

 

SHARE