ΒΑΛΑΒΑΝΗ: «Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου, τώρα μαθαίνω»

images

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αρμόδια για θέματα φορολογίας Νάντια Βαλαβάνη είπε πως δεν ήξερε τον Κώδικα Φορολογίας αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής προσθέτοντας πως: «Τα φορολογικά είναι πραγματικός λαβύρινθος» ενώ παραδέχτηκε πως: «Ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα».

«Μαθαίνω το φορολογικό δίκαιο με τον δύσκολο τρόπο. Οι σπουδές μου είναι άλλες. Είναι στα μακροοικονομικά» είπε η κα. Βαλαβάνη για να προσθέσει «εγώ για να καταλάβετε ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα με τον πιο δύσκολο τρόπο».

Πέραν αυτών, η υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές πως έχει ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν προχωρήσουν σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, απευθύνθηκε πάλι προς τους μεγαλοοφειλέτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση «όσοι δεν μπουν στην ρύθμιση θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ΣΔΟΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Μετά τα δημοσιεύματα, αλλά και τις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, η κυρία Βαλαβάνη επανήλθε στο θέμα των γνώσεών της στα φορολογικά κι επιχειρώντας να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις, μάλλον τα έκανε χειρότερα.

«Δεν είμαι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά. Τα φορολογικά είναι πραγματικός λαβύρινθος. Είμαι οικονομολόγος με εξειδίκευση στα μακροοικονομικά» είπε, για να προσθέσει ότι από τη θέση της στο παρελθόν πέρασαν υπουργοί με γνώσεις φορολογικών ζητημάτων, αλλά εκ του αποτελέσματος οδήγησαν τη χώρα και τους πολίτες «στην απελπισία».

Γι’ αυτό η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε από τα κόμματα να την κρίνουν από το αποτέλεσμα των πολιτικών της, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των σπουδών της στην ΑΣΟΕΕ, αλλά κυρίως «αυτών που «σπούδασα» πάνω από 40 χρόνια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα».

SHARE