Α. Τσίπρας: Σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς QE και χρέος

tsipras brussels2Άμεση ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε κίνδυνο.  

Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι εφικτές οι θετικές αποφάσεις για το χρέος στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, ενώ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι δεν επιθυμούν νέες αναταράξεις και μάλιστα σε μια εκλογική χρονιά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ έθεσε τα καίρια στρατηγικά ζητήματα και πρόσθεσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι υπάρχει θετικό κλίμα για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος το οποίο και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ και την Καγκελάριο Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο ηγέτες έδειξαν κατανόηση για το Κυπριακό ζήτημα και συμφώνησαν με τη θέση της Ελλάδας ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση χωρίς να χαρακτηριστεί παράνομη η παρουσίας των κατοχικών τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Α. Τσίπρας στο France 24: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το χρέος – Σφοδρή επίθεση στον Σόιμπλε

SHARE