Α. Τσίπρας: Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων – Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Η Δημοκρατίας δεν εκβιάζεται τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

«Όσοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την Δημοκρατία και θα διαρρήξουν την ενότητα της χώρας είναι γελασμένοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«H  κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο σταδιακά.

«Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους». Θέλουμε πρόσθεσε μία Αστυνομία που παράλληλα με την αποτελεσματικότητα θα είναι φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα. Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα». O Αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.

SHARE