Α. Τσίπρας: Οι πρόσφυγες πρέπει να εγκαταλείψουν την Ειδομένη – Δεν θα ανοίξουν τα σύνορα

tsipras maximou2Έκκληση στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να κατευθυνθούν στα κέντρα φιλοξενίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Ζερζ Σαρκισιάν.  

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για επικίνδυνη παραπληροφόρηση και κάλεσε τις ΜΚΟ να είναι προσεκτικές στη ροή των πληροφοριών.

Ο βαλκανικός δρόμος έκλεισε μετά από απαράδεκτες μονομερείς ενέργειες.  Απευθύναμε έκκληση στους πρόσφυγες να φύγουν από τις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και να προσέλθουν στα κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.


Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρμενίας στο Μαξίμου

TSIPRAS ARMENIOS 2Με τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσουν υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις.

Υποδεχόμενος τον Αρμένιο πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις διαχρονικές στενές σχέσεις των δύο λαών, τόνισε ότι ξέρουν από προσφυγιά, γιατί έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις στο παρελθόν, ξεριζωμού, γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού, για να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που μας υπερβαίνει, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά υπερασπιζόμενοι αξίες”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως ελπίζει ότι θα τηρηθεί η ανακωχή στη Συρία, ώστε να σταματήσει αυτή η ροή των ανθρώπων που, διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τις εστίες τους, αναζητούν καταφύγιο για μια καλύτερη ζωή.

Ο κ. Σαρκισιάν είπε ότι στόχος είναι να εμβαθύνουν στον μέγιστο δυνατό τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα θα βρει τρόπους ώστε να επιλύσει και το οικονομικό και το προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε δύο φορές δια των εκλογών “κι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο”.

SHARE