Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ! – Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- “ΚΟΝΤΡΕΣ” ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να σταματήσει τη μνημονιακή καταστροφή αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης με επιτυχία παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης.

Αυτό  επισήμανε στην ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο Eurogoup δεν έδωσαν οριστική διέξοδο στο ζήτημα του χρέους. Μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup γεμάτη παγίδες και γκρίζες ζώνες. Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είπε ότι αυτή είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ.

– Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς παριστάνει το πρωθυπουργό, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στην τρόικα.

Αναφερόμενος στην «εχθρική» στάση που κρατά τοΚΚΕ , είπε ότι αυτή προκαλεί «θλίψη στον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ συμπλήρωσε πως μας ενοχλεί όταν ασκείται κριτική από τα αριστερά με τα επιχειρήματα της δεξιάς.

Η ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην εισήγησή της για τα οργανωτικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ η   Σοφία Σακοράφα περιέγραψε ένα «φορέα πλουραλιστικό, που σέβεται τις διαφορετικές ιδεολογικές και ιστορικά διαμορφωμένες ευαισθησίες, που αναγνωρίζει τη δυνατότητα ύπαρξης διαφορετικών πολιτικών εκτιμήσεων και δίνει έδαφος να καλλιεργηθούν απρόσκοπτα».

Η κ. Σακοράφα είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή, το όργανο που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο της άνοιξης, θα αποτελείται από 301 μέλη. Από αυτά, τα 226 (75%+1) θα εκλεγούν απευθείας από τη Συνδιάσκεψη και τα 75 (25%) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Με βάση την εισήγηση:

-Βασικό οργανωτικό κύτταρο είναι η Οργάνωση, στον τόπο κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης.

-Κυρίαρχο όργανο της Οργάνωσης είναι η Γενική Συνέλευση των μελών.

-Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται τακτικά ανά μήνα ή έκτακτα.

-Η Γενική Συνέλευση εκλέγει Γραμματεία, ως εκτελεστικό όργανο.

-Η Γραμματεία εκλέγει Γραμματέα ή Συντονιστή.

-Στους νομούς (νομαρχιακές ενότητες), συγκροτείται νομαρχιακό όργανο (νομαρχιακή επιτροπή).

-Το νομαρχιακό όργανο συγκροτείται από συνδιάσκεψη εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις με μέτρο που θα καθορισθεί από την Κεντρική Επιτροπή στην πρώτη της Συνεδρίαση.

-Εκλέγει Γραμματεία και Γραμματέα.

-Σε καθεμιά από τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, συγκροτείται περιφερειακό όργανο, με συντονιστικές και συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

ΝΔ: Σήμερα γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής

Σκληρή ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα «που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία», η συνιστώσα «που απειλεί με λιντσάρισμα» βουλευτές αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα «που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους», η συνιστώσα «που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες», η συνιστώσα «των εργατοπατέρων του κρατισμού», η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία».

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής» επισημαίνεται.

Ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ για πολιτική χυδαιότητα χωρίς όρια και «ενδεικτική του ήθους και του πανικού που έχει κυριεύσει το κυβερνητικό στρατόπεδο».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η «δυναμική πορεία του» δεν ανακόπτεται με τέτοιου είδους φαιδρότητες.

ΚΚΕ: Ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει  το ΠΑΣΟΚ- Δεν πρόκειται να εξαργυρώσουμε  με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες

Προκλητική χαρακτηρίζει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας πως «αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο κατά του ΚΚΕ».

Τα επιχειρήματά τους, συνεχίζει, δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα ενώ ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει στον ευρωενωσιακό μονόδρομο.«Δεν πρόκειται να εξαργυρώσει με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες του, το αίμα των αγωνιστών του, την προσφορά του στην εργατική τάξη και στο λαό και να παραιτηθεί από το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος»..

SHARE