Α. ΤΣΙΠΡΑΣ – Μ. ΣΟΥΛΤΣ: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα

tsipras schulz

Με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, M. Σουλτς έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών, που αφορούν την δημοκρατία στην Ευρώπη, σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμα του στο Facebook, μετά το γεύμα εργασίας.

«Toν ενημερώσαμε για το περιεχόμενο των νομοσχεδίων, που καταθέσαμε για φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία στοχεύουν στην προστασία των πιο αδύναμων κοιν. ομάδων. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος, καθώς και ότι δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα. Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Σουλτς συμμερίζεται την ανάγκη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, να ξεκινήσει άμεση συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να ενισχυθούν τα καλά σημάδια της Ελληνικής οικονομίας και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 

«Με τον Μάρτιν Σουλτς έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός».

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

tsipras hollande 2

«Η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η αξιολόγηση μπορεί και πρέπει να κλείσει χωρίς άλλη καθυστέρηση. Ο Πρόεδρος Ολάντ αναγνωρίζει τις προσπάθειες της χώρας μας και συμμερίζεται την άποψη μας, ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται περισσότερη αστάθεια. Αναχωρήσαμε από την, πάντοτε φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών, αλλά των λαών της».

SHARE