Α. Σαμαράς: Νέα μέρα για την Ελλάδα – Διορθώνουμε αδικίες, θα πέσουν οι φόροι – Θα εξαντλήσουμε την 4ετία [VIDEO]

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα συμβολίζει μια νέα μέρα για τη χώρα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέχρι σήμερα «επιτελέστηκε ένα πολύ σημαντικό έργο» και πρόσθεσε ότι «οι πάντες παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε ένα τεράστιο  άλμα μπροστά».

«Υπάρχουν κάποιοι  μικρόψυχοι που ακόμα το αρνούνται. Αλλά όσο περνά ο καιρός θα μένουν μόνοι τους», συμπλήρωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι όσα πέτυχε η κυβέρνηση «οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην αποφασιστικότητα που έδειξε η κυβέρνηση», ενώ επεσήμανε ότι και «οι βουλευτές στήριξαν την κυβέρνηση σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις».

«Φανήκαν αδυναμίες αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Το πιστώνεται η χώρα που είναι πιο αξιόπιστη και πιο δυνατή από ότι ήταν πριν 2 χρόνια», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Τώρα μιλάμε για το μέλλον, μπορούμε να το σχεδιάσουμε», είπε.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό έργο και αντανακλά σε όλα τα πρόσωπα που την υπηρέτησαν. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολο να ήσουν υπουργός, να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις και να δέχεσαι καθημερινά επιθέσεις και πολύ συχνά άδικες», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «κάθε υπουργός προσέφερε πολλά και κέρδισε πολλά».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «νέα μέρα και νέα φάση για την Ελλάδα» και για έξοδο από την κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι «να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, να βγούμε από την κρίση, από τα μνημόνια, να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και να προωθήσουμε την ανάπτυξη, γιατί η ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει».

«Τα ελλείμματα θα πρέπει να αποτελούν παρελθόν για την Ελλάδα που δημιουργούμε. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, πρέπει να κάνουμε τομές για να επισπεύσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι από τις αρχές του επόμενου μήνα θα ισχύσουν μία σειρά σημαντικές αλλαγές, όπως ο συμψηφισμός του ΦΠΑ και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Αναφερόμενος στον νέο Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, τόνισε ότι «θα ασχοληθεί με τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Επίσης ανέφερε ότι «από την παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί και η τελευταία αξιολόγηση από την τρόικα» και συμπλήρωσε ότι «με την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί βιώσιμο».

«Στόχος είναι η χώρα να πάει ακόμα καλύτερα, να ξεπεράσει και τους πιο αισιόδοξους στόχους, ειδικά για τα νέα παιδιά που είναι άνεργα», τόνισε.

Αναφερόμενους στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Να δώσετε την ώθηση που χρειάζεται η συλλογική προσπάθεια. Είστε έμπειροι, πιο ξεκούραστοι και πρέπει να είστε σε συνεχή επαφή με τους προκατόχους σας για να πληροφορηθείτε τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες. Αναλαμβάνετε ένα δύσκολο έργο. Θέλει δουλειά και προσπάθεια».

«Πάμε να εξαντλήσουμε την 4ετια», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται σοβαρότητα, πολλή δουλειά, λίγες κουβέντες και ευθύνη απέναντι στον πολίτη».

«Σας θέλω μάχιμους, σε ετοιμότητα. 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έθεσε ως προτεραιότητες της κυβέρνησης, «τον πολίτη, το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της χώρας».

«Δεν υποσχόμαστε τίποτα που δεν βρήκαμε τρόπο να καλύψουμε, δεν ξεχνάμε καμία από τις δεσμεύσεις μας. Σε όλα αυτά θα δώσουμε εξετάσεις απέναντι στον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες», ανέφερε.

«Κάποιοι επιμένουν στη μιζέρια και εκνευρίζονται με κάθε επίτευγμα της χώρας, φέρνουν την καταστροφή, παρακαλούν να συμβούν τα χειρότερα. Δεν τους πέρασε και τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Αποδείξαμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί το καλύτερο και μένει να το μετατρέψουμε σε αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ελπίδα για τον καθένα», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.


ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

 • Από αρχές Ιουλίου θα ισχύσουν μία σειρά αλλαγών, όπως ο συμψηφισμός ΦΠΑ και η μείωση ασφαλιστικών εισφορών
 • Τώρα μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν
 • Ο στόχος και η κατεύθυνση παραμένουν ίδια
 • Από εδώ και μπρος μόνο μπροστά
 • Τα ελλείμματα θα είναι παρελθόν για την Ελλάδα που σήμερα δημιουργούμε
 • Η ανάκαμψη ήδη έχει αρχήσει
 • Σήμερα βρισκόμαστε σε μία νέα μέρα για την Ελλάδα και στην τελική φάση που είναι η πορεία εξόδου από την κρίση
 • Το έργο αυτό ανήκει σε όλους όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση ακόμα και σε αυτούς που δεν βρίσκονται στο σημερινό σχήμα
 • Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον πριν δύο χρόνια αγωνιζόμασταν να αποτρέψουμε την καταστροφή
 • Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία
 • Φυσικά φάνηκαν και αδυναμίες, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό
 • Ό,τι πετύχαμε τα τελευταία δύο χρόνια οφείλεται πάνω από όλα στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και στην αποφασιστικότητα που έδειξε η συγκυβέρνηση
 • Είναι ένα νέο ελπιδοφόρο σχήμα

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός εξαπατά τον ελληνικό λαό

Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντ. Σαμαρά σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η νέα μέρα» που ξημερώνει για τη χώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, έχει την ίδια μνημονιακή συνταγή, με τα ίδια φθαρμένα και καταστροφικά υλικά.

Τίποτα απολύτως δεν επιβεβαιώνει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για βιωσιμότητα του χρέους και έξοδο από την κρίση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι εξαγγελίες λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα που δημοσιεύεται και η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προαναγγέλλει νέα μνημονιακά μέτρα, ύψους 7,7 δις, για την επόμενη τετραετία, διαψεύδοντας, όπως λέει κάθε κυβερνητικό ισχυρισμό περί τέλους των μνημονίων.

«Ο κ. Σαμαράς, όμως, συνεχίζει να υπόσχεται τη «Γη της Μνημονιακής Επαγγελίας», να εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό και να υπερασπίζεται ανενδοίαστα τα συμφέροντα των δανειστών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE