Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΥΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOOMBERG

SAMARAS.«Aν ο Σαμαράς έχανε την εξουσία, δεν θα ήταν σίγουρο ότι θα βρισκόταν κάποιος άξιος να τον διαδεχθεί». Αυτή την άποψη εκφράζει ο

καθηγητής ευρωπαϊκών σπουδών στο London School of Economics, Kevin Featherstone», στο πρακτορείο Bloomberg.

Στο άρθρο του Bloomberg περιγράφεται όλη η πορεία του Αντώνη Σαμαρά, από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά και τα διλήμματα που είχε να αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα.

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό την πρωθυπουργία του, σημειώνει το δημοσίευμα, έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έξι αγωνιώδεις εβδομάδες που η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της εκπαραθύρωσης από το ευρώ, ο κ. Σαμαράς είπε: «Αρκετά μέχρι εδώ».

Σε έναν λόγο διάρκειας επτά λεπτών, είχε προειδοποιήσει τότε τους υπουργούς του να παράγουν έργο, μειώνοντας παράλληλα τους μισθούς τους κατά 30% . «Δεν με ενδιαφέρουν οι καλές προθέσεις. Θέλω αποτελέσματα», είχε πει τότε στο συμβούλιο της 21ης Ιουνίου που είχε μεταδοθεί από την κρατική ΝΕΤ.
«Είναι πιθανότατα η τελευταία ελπίδα για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον καθηγητής ευρωπαϊκών σπουδών στο London School of Economics, Kevin Featherstone», σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

SHARE