Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: Δεδομένη η ρύθμιση του χρέους – Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο – Θα εξαφανιστεί ο Τσίπρας

SAMARAS ANT1
Η χώρα βγαίνει από την κρίση και δεν πρέπει με τίποτα να επιστρέψει σε αυτήν, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη εν όψει των εκλογών, την οποία παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να μην γυρίσουμε στην περίοδο της κρίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο Α. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί συνθήματα, που έχουν χρεοκοπήσει και καπηλεύεται τον πόνο του Έλληνα.

Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί το νέο «λεφτά υπάρχουν», αναδείχθηκε μέσα από την κρίση και μόλις αυτή τελειώσει, θα εξαφανιστεί, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, μειώσεις συντάξεων και μισθών ή αύξηση της φορολογίας.

Για το μείζον ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, ο Αντώνης Σαμαράς το χαρακτήρισε «εκκρεμότητα» η οποία θα διευθετηθεί το Φθινόπωρο.

Η Ελλάδα παίρνει χαμηλό επιτόκιο, γι’ αυτό η πορεία του χρέους θα είναι θετική, υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων, τόνισε. 

Ερωτώμενος αν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση για το ελληνικό χρέος, ο Α. Σαμαράς απάντησε ότι  “η ρύθμιση για το ελληνικό χρέος είναι δεδομένη”.

Η ανεργία θα υποχωρήσει μέσω των επενδύσεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα “πέσουν” στην αγορά 30 δισ. ευρώ έως το 2020.

Η Ελλάδα διεκδικεί έναν ενεργειακό ρόλο στην Ευρώπη, σημείωσε ο Α. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του απενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα.

“Πονάω όσο κανείς για τις αδικίες και έχω πάντα στο μυαλό μου τους ένστολους'”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος σταδιακή αποκατάστασή τους.

Ωστόσο, ερωτώμενος αν πρόκειται να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, απάντησε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα, ωστόσο αυτός είναι ο στόχος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία και τάχθηκε υπέρ του ενιαίου φόρου της τάξεως του 15%. 

Για τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα προχωρήσουν και σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβερνητική συνεργασία άντεξε πολλά και θα αντέξει και τώρα, απαντώντας σχετικά με το εκλογικό δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω τη στρατηγική που επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας “φυγομαχία” την άρνησή του να πάρει μέρος στο debate των υποψηφίων για την Κομισιόν.

“Χρειάζεται μεγάλο θράσος για να ζητήσεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα”, τόνισε, δικαιολογώντας την άρνησή του για τη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, σημειώνοντας ότι μοναδικός αρμόδιος είναι η ελληνική δικαιοσύνη. 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “καλοδεχούμενο το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Α. Σαμαράς τέλος δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα καινούριο Σύνταγμα και η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική.

SHARE