Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ για αδήλωτη αμοιβή 1 εκ. δολ.- Τι απαντά ο βουλευτής

mitropoulos-alexis-eurokinissi-660_1Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με το οποίο καλείται από το ΣΔΟΕ γιατί φέρεται να μη δήλωσε αμοιβή 1 εκατομμυρίου ευρώ και να μη πλήρωσε τους δικηγόρους του γραφείου του.

Η υπόθεση αφορά στο 1999, όταν ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε 1.000.000 δολάρια για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και δεν έκοψε απόδειξη, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Μητρόπουλος, δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. Το δικαστήριο τους δικαίωσε.

Ο κ. Μητρόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια (1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα:

Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,

Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,

Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και

Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 – 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει

Αλ. Π. Μητρόπουλος

Τα αναφερόμενα έγγραφα θα σας σταλούν σε επόμενο Δ.Τ. σύντομα

 

SHARE