Αυτός είναι ο νέος εκπρόσωπος της Ε.Ε στην τρόικα – Ο Declan Costello στη Θέση του Μ.Μορς

Costelo

Ιρλανδός θα είναι ο νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της τρόικας στην Αθήνα.

Ο Declan Costello θα αντικαταστήσει τον Ματίας Μορς, ο οποίος θα πάρει τη θέση του συμβόλου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν (DG ECFIN).

Ο Costello είναι ενήμερος για το ελληνικό ζήτημα, καθώς συμμετείχε στην ομάδα που ήρθε στην Αθήνα το 2010 για την «κατασκευή» του πρώτου Μνημονίου.

Ο νέος επικεφαλής είναι οικονομολόγος, έχει αποφοιτήσει από το Trinity College Dublin και έχει master στο College of Europe, με ειδικότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές με αποστολή του την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Επίσης, εργαζόταν στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και  Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1991. Σήμερα είναι επικεφαλής της μονάδας που είναι υπεύθυνη για την «Στρατηγική πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Πριν από αυτό, ήταν υπεύθυνος για τις μεταρρυθμίσεις στις «αγορές εργασίας και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών πτυχών της γήρανσης του πληθυσμού και της φορολογίας», με ιδιαίτερη ευθύνη στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις, σχετικά με τον αντίκτυπο της γήρανσης του πληθυσμού στις δημόσιες δαπάνες για τις συντάξεις, την υγειονομική περίθαλψη και τη μακροχρόνια φροντίδα.

SHARE