Από την Κύπρο στον Σκορπιό! Ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε το νησί από την Αθηνά Ωνάση

Ribo

Οπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ – ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό και μέτοχος με 10% της Τρ.Κύπρου – είναι πλέον ιδιοκτήτης του Σκορπιού που αγόρασε από την Αθηνά Ωνάση.

Είναι στη λίστα του Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, η περιουσία του ξεπερνάει τα 10 δισ δολάρια και φέρεται να είχε το 10% της τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή» η αγορά έχει ήδη συντελεστεί, μέσω μιας αρκετά πολύπλοκης διαδικασίας που «εμπλέκει» νομικά και επιχειρηματικά αρκετό κόσμο στην Κύπρο, στις Βρυξέλλες, στη Γενεύη και στο Λουξεμβούργο. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγινε σαφές πως ολοκληρώθηκε η αγοροπωλησία στα «κέντρα» των συγκεκριμένων εξελίξεων με την πρόσφατη – μεσούσης της κυπριακής κρίσης – αλλαγή διοικητικών συμβουλίων στις εταιρείες «Αριστοτέλης» και «Αριστείδης» οι οποίες ελέγχουν τις εταιρείες «Μυκήνες» και «Αγαμέμνων» στις οποίες ανήκουν τα δύο νησιά. Η όλη, δε, διαδικασία κινήθηκε μέσω του πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου «Γιώργος Κωστακόπουλος και Συνεργάτες», το στέλεχος του οποίου Νίκος Κορογιαννάκης ταξίδεψε αρκετές φορές από τις Βρυξέλλες στη Γενεύη για να ολοκληρώσει την συμφωνία.

 

 

SHARE