Αποκαλύψεις Ολάντ για τις δραματικές διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015

olanttsipras

Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει βιβλίο στο οποίο ο Φρανσουά Ολάντ μοιράζεται ιδιωτικές συζητήσεις με το αναγνωστικό κοινό. Μεταξύ άλλω , ο γάλλος Πρόεδρος αναφέρεται στις δραματικές διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015 και τον “φίλο Τσίπρα”, όπως  αποκαλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Το βιβλίο των Antonin André και Karim Rissouli για τον Φρανσουά Ολάντ με τίτλο: «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο» κυκλοφόρησε την Τετάρτη στα βιβλιοπωλεία στη Γαλλία. Το βιβλίο περιλαμβάνει ιδιωτικές συζητήσεις, όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 24 Μαΐου 2016, των δύο συγγραφέων με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Στο βιβλίο υπάρχουν δύο κεφάλαια με ελληνικό ενδιαφέρον.

Το κεφάλαιο «20» με τίτλο: «Ο φίλος Τσίπρας» είναι αφιερωμένο στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015, στις Βρυξέλλες. Αντίστοιχα, στο κεφάλαιο «21», με τίτλο: «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω» ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρει:

«Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

SHARE